skip to Main Content

Rick, user interface designeruser experience designerfront-end developermultimedia designerinteraction designerUX unicorn?

Hey! Ik ben Rick en ik ben een user interface (UI) en user experience (UX) designer met front-end developmentervaringen en inmiddels meer dan 5 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van websites en webshops. Ik word erg enthousiast van een eindresultaat wat gebruikt kan worden zonder erbij na te hoeven denken, wat volledig in lijn is met de huisstijl van het bedrijf en wat ook een positieve bedrage levert aan het grotere doel van het product of bedrijf. Als dit alles dan ook nog “pixel perfect” is uitgewerkt dan ben ik helemaal gelukkig!

Rick Bijsterveld

Mijn skills

Design:

User interface design
User experience design
Wireframing
Prototyping
Design systems

Development:

HTML & (S)CSS
Git
WordPress (templating)
SEO
A/B testing

Tools:

Sketch
InVision (DSM)
Photoshop
Abstract
Jira

Overige:

Conversie-optimalisatie
E-mailmarketing
Fotografie
Bootcamp / Fitness
House produceren

Mijn ervaring

Augustus 2018 – Heden

UI/UX Designer

Helloprint, Rotterdam

Als UI/UX designer probeer ik elke dag Helloprint een beetje beter te maken door nieuwe designs te maken voor bestaande en nieuwe oplossingen waarbij de gebruiker en gebruiksvriendelijkheid centraal staan. Zo optimaliseer ik pagina’s van de webshops om daarmee de conversie te verhogen en ontwerp ik schermen voor interne applicaties waar een groot aantal (customer service) medewerkers mee moet kunnen werken. Naast het maken van designs ben ik ook bezig met het opzetten van een design system en help ik regelmatig mee met front-end development.

September 2014 – Juli 2018

Webdesigner & front-end developer

Onsweb, Pijnacker / Rotterdam

Bij Onsweb was ik verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van WordPress websites. Toen ik bij Onsweb begon stond het bouwen van WordPress websites nog in de kinderschoenen. Wat begon met het aanschaffen en aanpassen (van kleuren en layout) van bestaande templates groeide uit tot het bouwen van maatwerkoplossingen voor internationaal opererende ondernemingen. Naast het bouwen van eigen WordPress thema’s en plugins bleef ik ook betrokken bij de designs voor deze projecten.

Mijn opleidingen

September 2019 – December 2019

Psychology of E-Commerce: How to Sell Online

Bekijk certificaat

2009 – 2013

Communication & Multimedia Design

Voltijd Bachelor, Hogeschool Rotterdam

Back To Top