skip to Main Content

Rick, front-end developeruser interface designeruser experience designerWordPress developermultimedia designerinteraction designerUX unicorn?

Hey! Mijn naam is Rick en ik ben een freelance UI/UX designer en front-end / WordPress developer met inmiddels ruim 6 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van websites en webshops. Ik word erg enthousiast van een eindresultaat wat gebruikt kan worden zonder erbij na te hoeven denken, wat volledig in lijn is met de huisstijl van het bedrijf en wat ook een positieve bedrage levert aan het grotere doel van het product of bedrijf. Als dit alles dan ook nog “pixel perfect” is uitgewerkt en een unieke uitstraling heeft dan ben ik helemaal gelukkig!

Rick Bijsterveld

Mijn skills

Development:

HTML & (S)CSS
jQuery
Git
WordPress development
SEO

Design:

User interface design
User experience design
Wireframing
Prototyping
Design systems

Tools:

Sketch
InVision (DSM)
Photoshop
Illustrator
Abstract

Overige:

Conversie-optimalisatie
E-mailmarketing
Fotografie / Video
Bootcamp / Fitness
House produceren

Mijn ervaring

December 2020  – Heden

Eigenaar / Freelancer

Mister Pixel, Pijnacker

Bij Mister Pixel kan je terecht voor een website met een design waarover goed is nagedacht. Een design wat niet alleen maar een lust is voor het oog en in lijn is met jouw huisstijl, maar wat ook een positieve bijdrage levert aan de gebruikservaring van de site en aan de doelen van de onderneming. Ook zitten de websites technisch goed in elkaar. Code die netjes is opgemaakt en voldoet aan de standaarden, plugins en thema’s die voldoen aan de kwaliteitseisen van Mister Pixel en frequent onderhoud om alles veilig en up-to-date te houden.

Juni 2020  – November 2020

Webdesigner / WordPress specialist

Webgrade, Wateringen

Als Webdesigner / WordPress specialist bij Webgrade in Wateringen realiseer ik websites en webshops voor ondernemers vanuit heel het land. Ook hier buig ik mij weer over zowel de designs als het development van deze sites. Daarnaast probeer ik met mijn ervaring het bedrijf naar een hoger WordPress development niveau te tillen door middel van het introduceren van nieuwe tools en technieken om development efficiënter te maken en de code “schoner”.

Augustus 2018 – Mei 2020

UI/UX Designer

Helloprint, Rotterdam

Als UI/UX designer probeerde ik elke dag Helloprint een beetje beter te maken door nieuwe designs te maken voor bestaande en nieuwe oplossingen waarbij de gebruiker en gebruiksvriendelijkheid centraal staan. Zo optimaliseerde ik pagina’s van de webshops om daarmee de conversie te verhogen en ontwierp ik schermen voor interne applicaties waar een groot aantal (customer service) medewerkers mee moet kunnen werken. Naast het maken van designs ben ik ook bezig geweest met het opzetten van een design system en hielp ik regelmatig mee met front-end development.

September 2014 – Juli 2018

Webdesigner & front-end developer

Onsweb, Pijnacker / Rotterdam

Bij Onsweb was ik verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van WordPress websites. Toen ik bij Onsweb begon stond het bouwen van WordPress websites nog in de kinderschoenen. Wat begon met het aanschaffen en aanpassen (van kleuren en layout) van bestaande templates groeide uit tot het bouwen van maatwerkoplossingen voor internationaal opererende ondernemingen. Naast het bouwen van eigen WordPress thema’s en plugins bleef ik ook betrokken bij de designs voor deze projecten.

Mijn opleidingen

September 2019 – December 2019

Psychology of E-Commerce: How to Sell Online

Bekijk certificaat

2009 – 2013

Communication & Multimedia Design

Voltijd Bachelor, Hogeschool Rotterdam